Kategorier
Allmänt

Nyfödda skyddas av probakterier

Post image

Vår bakterieflora startar redan vid födseln. Denna bakterieflora får babyn då den föds vaginat. Viktigt att barn som föds via kejsarsnitt får manuellt mammans bakterieflora. Se Vetenskapens värld ” Guldet i tarmarna” där detta beskrivs.

Äldre filmer från 2016 hittar på du Googlar ex.Dagens Medicin och Food Pharmacy

Efter födseln är det viktigt vad du äter. Mat som innehåller fibrer är gynnsamt för din magflora. Vetenskapens värld visar att antibiotika ochkemiska tillsatsämnen i maten utarmar din magflora av de goda bakterierna. Många av våra svåra sjukdomar har kopplats till den utarmade magfloran. Att tillföra de goda bakterierna eller äta bra kost är ett sätt att bota många av våra akuta sjukdomar. Bland dessa exempel är fibrer, fermenterade grönsaker, kombucha och kimchi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *