Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Händelser

Viktiga önskemål från nära, kära och kunder

Färgglada raggsockor på lekfulla barnbarn

Tänk vad viktigt det är att få tips på produkter till min lilla bod från olika kunder! Har du själv något du vill ha och som saknas i min bod? Hör av dig! Du är jätteviktig i vilka produkter som jag kan erbjuda.

Raggsockor Regnbåge: Min första beskrivning är det mina barnbarn som önskar sig regnbågssockor. Mormor har aldrig stickat sådana men vad gör man som mormor, jo tar fram stickorna. Vilka färger ingår i regnbågen? Detta har jag själv undervisat mina elever i många år men att hitta rätt nyanser till de 7 färgerna var inte så lätt: röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Färgerna i regnbågen beror på ljusets sammansättning och färgernas våglängd. Slår man ihop dessa sju färger får man vitt ljus. Sedan ska man anpassa färgernas varvantal till storleken på sockan. I detta fall fick storasyster Nelia bredrandning så att alla sju färger får plas på hela strumpans storlek. Lillasyster Naomi fick en smalrandig regnbåge, där färgerna upprepar sig. Detta blev starten på produkten Raggsockor Regnbåge i Monicas Bod. Gratis stickbeskrivning hittar du i min Blogg.

Lovikkavantar Trad. vid Torneälv/Kassa

Lovikkavantar Traditionell. Nästa beskrivning tar jag från Borås julmarknad där en äldre dam letar bland mina tovade alster men hittar inte det hon letar efter, Lovikkavantar. Hon berättar att hon har tappat sina Lovikkavantar och letar efter nya. Jag önskade så att jag kunde erbjuda henne ett par men tyvärr. Dett blev startskottet för en produkt jag stickat sedan barnsben med hjälp av mor Nora men inte tänkt på förrän nu. Så sedan två år tillbaka finns Lovikkavantar i min bod. Historien om Erikas Lovikkavantar kan du läsa i blogginlägget.

Samma gäller för Lovikkamössa Yrsa. Den fanns inte i boden förrän en kund efterfrågade den.

Lovikkamössa Yrsa
Lovikkamössa Ernst K

Lovikkamössa Ernst K skapades efter att en kund sett mina Lovikkavantar Ernst K. Har du ingen mössa till vantarna, frågade hon? Och nu har jag även den på plats. Historien till Lovikkavantar Ernst K hittar du i ett tidigare blogginlägg.

Lovikkavantar Ernst K-Brun
Lovikkavantar Ernst K-Brun

PS: Nu förstår du hur viktig du är i att utvecka mina produkter. Hör gärna av dig: kontakt@monicasbod.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *