Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Allmänt

Matematik och textil

Idag hade jag min underbara lärarstudentgrupp CF3M50 ht18 Varberg i matematik “Mönster i naturen” .

Att hitta matematik i allt runt omkring oss och på så sätt inspirera kommande elevers syn på matematik är viktigt för oss lärare. Vilken tur att mitt sticke låg i väskan, det blir många varv i tåget mellan Borås och Varberg, för att tydligt koppla begreppet tessellering till textil. Bården på min tovade mössa är ett exempel på tessellering.

Mössa Andreas
Bården till mössan Andreas.

Visade ytterligare ett exempel på tessellering, här med 3-D effekt, se nedan.

Under workshop “Mönster i matematik” lysnade vi på P4 Halland Förmiddag där Henrik Murdock (från samma lärargrupp) intervjuades, läste julsaga på G och sjöng tillsammans med sin fru Alexandra. Lyssna 1.34 h fram i programmet och hör hur Henrik läser “En julsaga på G” helt enlig Galenskaparna och After shave “Bara ben

Tidigare Julsånger med Alexander och Henrik.

God jul på er studenter!

Relaterad bild

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *