Publicerad Lämna en kommentar

Raggsockor Lovikka

Raggsockor Lovikka

I min mammas gömmor hittade jag dessa raggsockor. De är av 100 % ull då min mor var reumatiker och hennes leder tålde inte syntetiskt material. De är även lite tjockare än vanliga raggsockor och kan även användas som tofflor. Just dessa på fotot fick min äldsta dotter Therése. Jag analyserade dem och stickade ett par för att se om jag kunde komma så nära min kära mästare Noras stickning. Resultatet går att beställa via Monicas Bod, Raggsockor Lovikka.

Du som vill sticka dem hittar beskrivningen nedan.

Mönster Raggsockor Lovikka

Garn: Lovikka eller Alafosslopi

Stickor: strumpstickor nr.5

Noras modell (fotot): 40 m, resår 2 rm, 2 am sticka i 10 cm. Sticka 2 & 3 sticka rm, sticka 1 & 4 sticka resår. Sticka på detta sätt tills skaftet är 15 cm.

Sticka hälkappan och kilen på sticka 1 & 4 med resår som skaftet. Resårstickningen slutar när alla stickor ska stickas.

Fortsätt slätstickningen tills sockan, fotdelen mäter 22 cm. Starta avmaskningen. Starta avmaskning, 2 rm, 2 m ihop varvet ut. 1 varv rm. 1 rm, 2 m ihop varvet ut. 1 varv rm. 2 m ihop varvet ut. Tag av garnet och trä den igenom de 8 maskorna. Fäst trådarna.

Sticka en socka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *