Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Allmänt Gratis stickbeskrivningar

Raggsockor Lovikka

Raggsockor Lovikka

I min mamma Noras gömmor hittade jag dessa raggsockor. De är av 100 % ull då min mor var reumatiker och hennes leder tålde inte syntetiskt material. Raggsockorna är även lite tjockare än vanliga raggsockor och kan även användas som tofflor. Just dessa på fotot fick min äldsta dotter Therése. Jag analyserade dem och stickade ett par för att se om jag kunde komma så nära min kära mästare Noras stickning. Resultatet går att beställa via Monicas Bod, Raggsockor Lovikka.

Du som vill sticka dem hittar beskrivningen nedan.

Mönster Raggsockor Lovikka

Garn: Lovikka eller Alafosslopi

Stickor: strumpstickor nr.5

Noras modell (fotot): Lägg upp 40 m med elastisk uppläggning, resår 2 rm, 2 am sticka i 10 cm.Under första varvet minskas 4 m på sticka 2 & 3. Sticka 2 & 3 sticka rm, sticka 1 & 4 sticka resår. Sticka på detta sätt tills skaftet är 15 cm.

Sticka hälkappan och kilen på sticka 1 & 4 med resår som skaftet.
Hälen: Se film
Gör minskningar på kilarna tills det återstår 8 m på sticka 1 och 4. Resårstickningen slutar när minskningen är klar och alla stickor ska stickas.

Fortsätt slätstickningen tills sockan, fotdelen mäter 22 cm. Starta avmaskningen. Starta avmaskning, 2 rm, 2 m ihop varvet ut. 1 varv rm. 1 rm, 2 m ihop varvet ut. 1 varv rm. 2 m ihop varvet ut. Tag av garnet och trä den igenom de 8 maskorna. Fäst trådarna.

Sticka en socka till.

Gillar du mina gratis stickbeskrivningar?
Bjud mig gärna på en kaffe som tack! Swisha valfritt belopp till:
123 219 38 45
Skriv Kaffe med dopp i meddelandet så vet jag 😉 Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *