Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Monica tipsar

Tips för hud och hår

Om du har problem med t.ex. torr hy, eksem eller fett och “frissigt” hår så kan du hitta svaren på problemen i ditt skafferi. Det finns många bra produkter för hud och hår som vi egentligen använder i matlagning. Det som är bra livsmedel är också bra hudvårdsprodukter.

Nedan följer några tips!

  • Använd kokosnötolja eller sheasmör till torr hy. Till t.ex. baby med eksem och torr hy passar dessa extra bra. Jag har av dessa produkter tillverkat en lyxigare lotion, hudlotion Vanilj. Den är mer flytande än kokosoljan och sheakrämen.
  • Använd Hudcremén Johannesört till eksem och lättare psoriasis. Krämen kan du själv göra av bivax, olivolja och johannesörtolja. Johannesörtolja kan du tillverka av blommorna från johannesört samt olivolja.
  • Tvätta håret med olivtvål (hård, ej flytande) och skölj sedan med hårbalsam äppelcidervinäger/rosmarin. Läs om detta i tidigare blogginlägg.
  • Ta bort maskara och smink med olivolja eller annan olja i hemmet. Kokosnötolja går också bra! Ta oljan på en tygbit (undvik att köpa pads) och smörj in oljan i ansiktet (inom kemin kallas detta “Lika löser lika”). Skölj sedan med vatten.
  • Använd bikarbonat som torrschampo
  • Fotbad med olivolja eller annan olja (mandelolja). Massera fot och ben under tiden. Smörj in fötterna med antiseptisk hudkräm ex. Johannesört Rosmarinkräm Morotskräm eller Avokadokräm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *