Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Monica tipsar

Avokadons goda egenskaper

Nu finns två nya produkter i Monicas bod som innehåller avokadoolja, Hudlotion Avokado och Hudcremé Avokado.

Avokado

Avokado innehåller många bra näringsämnen. Bland annat innehåller den många nyttiga fetter bl.a. enkelomättade fetter. Avokado innehåller dessutom antioxidanter som karotenoider och fenoler som kan hjälpa till att förebygga inflammationer samtidigt som det förbättrar blodcirkulationen. Under den gröna ytan finns över 14 mineraler, protein, 18 essentiella aminosyror, fibrer, karotenoider, omega 3, vitamin B, C, E och K, och mycket mer. Förutom längre mättnadskänsla, och massor av näring, skyddar avokadon även mot hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Dess alla näringsämnen, bra fetter och fibrer kan även hjälpa till att sänka LDL och höja din goda HDL-kolesterol, hjälpa till att reglera blodsockret och hålla inflammationer borta. En riktig superfood med andra ord!

Som det visar sig gör avokadons karotenoider en hel del för vår kropp. Både lutein och andra ämnen som finns i avokado som kallas zeaxantin fungerar även mot oxidativ UV-skada och håller huden len och frisk. Den enkla absorptionen av vår kropp från karotenoider i avokados i jämförelse med många andra frukter och grönsaker gör att äta avokado varje dag till ett klokt val.

Avokadoolja är en fet näringsrik olja och passar utmärkt mot torr hy samt mogen hy med rynkor. Avokadoolja kan med fördel även användas vid olika hudbesvär, hudinflammation, hudsprickor samt på solskadad hud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *