Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
DIY - Gör egna hudprodukter

Tillverka Johannesörtolja

Då var det dags att plocka blommande Johannesörts blommor till årets Johannesörtolja. Monicas Bod befinner sig i Läjet/Varberg och där hittade jag de gula blommorna vid havet. Testa att det är den äkta johannesörten genom att klämma en blomma/knopp mellan fingarna. Blir fingarna mörkt röda så har du den äkta som passar bra i hudkrämen. Den innehåller antiseptiska ämnen som lindrar/läker eksem och torr hud. I år valde jag olivolja med citron, alltid extra virgin olivolja, för att variera mina krämer.

Ulla-Carin Lindqvist i “Ro utan åror” skriver om Johannesörtcremen sid. 99.

Lägg 1-2 dl blommor i en glasburk och häll över extra virgin olivolja. Låt stå i solsken i ca 1 månad och nu är Johannesörtoljan klar. Sila eller filtrera den och lagra den i glasflaskor med etikett för oljan du gjort och datum.

Du hittar flera sidor som tipsar dig om att tillverka egna hudoljor.

Lycka till!

3 svar på ”Tillverka Johannesörtolja”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *