Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Monica tipsar

Praktiska kläder till förskolebarn

När förskolepersonalen ska klä på barnen på förskolan så vet de hur de bästa och praktiska kläderna ska se ut. Jag har kontaktat förskolepersonal och intervjuat dem om de bästa kläderna. – “Ta med ordentligt med ombyteskläder, man glömmer lätt att packa på morgonen” är det första rådet! På förskolan finns förstås lånekläder men dessa behöver uppdateras.

Här kommer några tips!

Utomhuslek

Overallen

Overallen ska ha vida ben och armar så att stövlar och vantar får plats. Den ska vara rymlig både runt magen och grenen. Tänk på att de dyraste inte alltid är bäst!

IMG_6603

Mössan

Mössan bör helst ha öronlappar och knytband för de yngsta. Vanliga mössor åker upp och öronen fryser.

Bildresultat för barnmössa med öronlappar Babyhjälm

Vantar

Vantarna ska ha långa muddar och inga fingervantar! Låt barnet eventuellt ha en tunnare tumvante av ull som innervante och galonvante över. Nedan ser du Tornedalsvanten Denna handske har fått mycket beröm, av bland annat förskolepersonal, både för att de är lätta att sätta på även  på de mindre barnen men också för att de sitter kvar på händerna och håller dem varma och torra. Den ersätter inte galonvantarna utan passar bättre i ett kallare klimat.

Handskarna är fodrade med 50 % Ull och 50 % Polyester.

Eller en tovad ullvante med lång mudd.

Tove vante

Halsduk

Halsduken ska inte vara lång då den kan fastna i lekverktyg och lekställningar. Välj en fuskkrage, halsduk där snibbarna träs in i varandra eller rånarluva.

Bildresultat för halsduk barnBildresultat för barnhalsduk med snibbRelaterad bild

Skor och stövlar

Det är viktigt att skor ochstövlar har bra passform och sitter stadigt på foten. De bör vara varma, mjuka och vattentäta allt efter väder och vind. Kardborreband på skor är inte att föredra, banden är ivägen och tappar funktion. Skaffa en fodrad gummistövel istället för vanlig stövel.

Robust Heritage Winter

Vid kallare väder räcker det med en allvädersstövel exempelvis Kuoma (Finland) har bra skor, se nedan. De är lätta att ta på, varma och kan användas ända fram till våren. Stöveln har en vattenavvisande del längst ned på skon.

Bildresultat för barnskor finland

Inomhuslek

Inomhusleken kräver inte så speciella kläder som vid vinterleken. Inomhuskläderna ska vara mjuka och rymliga, inga snäva jeans. Varma tovade tofflor och sockar av ull är ett måste. Halksockar av bomull och blandmaterial blir för kalla! De kan istället ha en tunnare socka i t.ex. foppatofflor eller andra innetofflor och sommarskor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *