Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Allmänt Monica tipsar

Fusk kring olivoljorna

Bildresultat för zeta olivolja extra virgin classico

Tänk att man inte kan lita på producenternas lovord om bästa olivoljan. Livsmedelsverket har testat 21 st Extra virgin olivoljor och 17 st av 21 håller inte måttet. Zetas två populäraste oljor Oligo Extra Virgin Classico Olivolja kan inte ens säljas som livsmedel utan som lampolja. De kallas för bomolja. De 17 olivoljor som inte håller måttet innehåller inte ren extra virgin olivolja utan är uppblandad av annan billig olja. De säljs ändå för det högsta priset till oss konsumenter. När oljan etiketteras i Sverige borde man alltid göra tester för att kontrollera äktheten på varan men detta görs inte!

Titta in på Äkta vara eller Livsmedelsverkets resultatlistor 2018 0ch 2019 och läs om bomoljorna från Zeta. Du kan även titta och lyssna på när Björn Bernhardsson från Äkta vara besöker TV4 (datum: 2020-02-19 “Bara ett fåtal olivoljor håller måttet: -Jävligt dålig koll!)

I Monicas bod använder jag just “Extra virgin olivolja” till mina hudkrämer och tvålar. Nu letar jag i Livsmedelesverkets lista över den bästa och köper in dessa i framtiden. Tråkigt att man inte kan lita på innehållsförteckningarna! Bu, ursch och fy på er producenter! Tur att vi har Äkta vara och Livsmedelsverket.

Bra länkar som ger tips och råd:
Livsmedelsverket www.livsmedelsverket.se
Äkta vara https://www.aktavara.org/
Ekotipset https://www.ekotipset.se/blogg/2019/12/11/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *