Fraktfritt över 900 kr
Kategorier
Monica tipsar

Rosenvatten

Rosenvatten är ett hydrolat, en biprodukt vid tillverkning av eterisk rosenolja. oRosenvatten är fantastisk för hela kroppen, hud och hår. Den kan även användas i mat. Rosenvatten har många hälsofördelar, både för utvärtes och invärtes bruk. Vattnet innehåller bland annat stora mängder A-, C-, D- och E-vitamin, bakteriedödande samt viktiga antioxidanter som alla kan hjälpa huden att hålla fräsch och bromsa ålderstecken.

Varför är den så bra för hud och hår? Den är återfuktande, lugnar inflammationer, stärker hårsäckarna och motverkar håravfall, bra rengörare, motverkar åldrande av hud

Du kan tillverka rosenvatten själv eller hitta den i livsmedelsaffärer och hälsokostaffärer eller köpa dyrt i kosmetiska affärer.

  • 100 gram röda eller rosa rosenblad (köp rosorna från en riktig blomsterhandlare eller plocka från din egen trädgården för bästa kvalitet)
  • En ren flaska, gärna med spraykork för enklare dosering 
  • 25 dl vatten 

Börja med att plocka av bladen från rosorna och hacka dem fint. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i bladen och låt stå över natten. 

Sila bort bladen med hjälp av en silduk eller ett kaffefilter. Häll upp vattnet i väl rengjorda flaskorna och förvara dem svalt och mörkt, gärna i kylen.

I Monicas bod har jag tillverkat hudlotion och saltvattenspray med rosenvatten

Läs vidare om Rosenvatten via Shenet och flera sidor via Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *